Kesälomalevy: Filosofiaa aamunkoittoon

Filosofiaa aamunkoittoon

Kirjoitin joka kesä 2011–2014 uuden kirjan käsikirjoituksen. Viime kesänä vaimoni pyysi, että en kirjoittaisi, koska se tarkoittaa kuulemma sitä, että istun lomat biitsillä tai terassilla nenä kiinni läppärissä niin intensiivisesti, etten tajua yhtään mitä maailmassa tapahtuu.

Minulla on kuitenkin vähän outo pää.

Kesällä 2015 päässä oli kirjan kokoinen tyhjiö, ja mieli alkoi sitten tulvia musiikkia. Ostin kirjakaupasta pinkan runokirjoja ja pienen vihreän mustivihkon. Ennen kuin tajusinkaan, kirjoitin ekaa kertaa sitten 1990-luvun lopun suomenkielisiä lyriikoita vihkooni biitsillä ja terassilla.

Kesällä syntyi parikymmentä aihiota ja yli tusinan verran kappaleita, yhdeksän niistä hyviä. Sitten alkoivat työt.

Pääni toimii sillä tavalla hassusti, että jos suuntaan ajattelun tilan vahvasti yhteen asiaan, ei tilaa jää muulle. Nykyinen työni Lightneerissa on niin intensiivistä, että koko vuoden aikana kirjoitin vain yhden biisin lisää.

Samalla tämä musa näköjään kaikui yhä jossain tietoisuuden alapuolella.

Nyt pidin taas kahden viikon kesäloman, ja pää napsahti takaisin automaattikirjoitustilaan. Keväällä tekemäni ”Monenkirjavia kuvitelmia” osoittautui levyn avaimeksi – biisiksi, joka näyttää, miten kokonaisuus pitää rakentaa.

Kymmenen biisin levy tuli valmiiksi, Filosofiaa aamunkoittoon.

Siitä tuli minusta aika kiva. 🙂

One thought on “Kesälomalevy: Filosofiaa aamunkoittoon

  1. Päivitysilmoitus: Aikakone « Ajattelun ammattilainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s