Muumimaailman ilkikurinen kapteeni

Kävimme kesällä lasten kanssa Muumimaailmassa. Antoisan mutta väsyttävän päivän päätteeksi pakkauduimme Naantalin keskustassa täpötäyteen bussiin, jonka oli tarkoitus viedä meidät parkkipaikalle automme luo. Ihmiset olivat helteessä pitkän päivän jälkeen kärttyisiä ja lapset kitisivät.

Kun bussi kurvasi liikkeelle, korkkasi kuski keskusradion auki ja aloitti: ”Täällä puhuu Muumimaailman bussin ilkikurinen kapteeni.” Tästä alkoi Turkulaisia, Tamperelaisia ja Porilaisia säälimätön puujalkavitsien kimara, joka sai koko kärttyisän bussilastillisen sulamaan. Lopulta parkkipaikalle saapuessamme bussi oli jo täynnä vedet silmissä nauravia väsyneitä mutta iloisia vanhempia. Kun bussi kurvasi pysäkille, ratkesi bussilastillinen raikuviin aplodeihin. Tähän kuski: ”Kuule, teille porilaisille tiedoksi: ei täällä päin ole tapana taputella.”

Harvoin olen nähnyt niin hyvää pelisilmää kuin Muumimaailman bussin ilkikurisella kapteenilla. Muutamalla hyvin valitulla hauskuutuksella äkäinen ja kiristynyt tilanne muuttui riemunkirjavaksi ilakoinniksi,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s