Jatkuva oppiminen on nyt helpompaa kuin koskaan

Ennen vanhaan oppiminen tapahtui lähinnä koulun penkillä ja työssä oppien. Joskus tuli luettua jokunen kirjakin. Nykyaikana verkko tarjoaa varsinaisen oppimisen ihmemaan. Tältä istumalta voit alkaa opiskella maailman parhaiden yliopistojen johdolla kvanttifysiikkaa, runoutta tai vaikkapa laulutekniikkaa vain muutamalla hiiren klikkauksella.

Älylaitteita voi käyttää myös oman osaamisen jatkuvaan lisäämiseen.

Applen ja Androidin sovelluskaupasta löytyy toinen toistaan innostavampia mobiiliohjelmia kielten oppimiseen, matematiikkaan tai vaikkapa aivopähkinöihin. Erityisesti kielten oppimisen ykkössofta Duolingo on tässä ihan omaa luokkaansa. Yousician-ohjelman avulla voit puolestaan opetella soittamaan esimerkiksi pianoa tai kitaraa.

Samaten nykyaikaiset verkkoyliopistot tarjoavat monenlaisia oppimiskokemuksia, ja usein niiden luennot on tuottanut vaikkapa Stanfordissa, Harvardissa tai Yalessa vaikuttava huippuprofessori. Johtavat alustat ovat Coursera, Udemy ja EdX. Näissä on tarjolla monia maksuttomia kursseja, ja maksulliset kurssitkin ovat usein kohtuuhintaisia. Myös Masterclass-ohjelmisto on huikea tapa saada oppia suoraan maailman kovimmilta ammattilaisilta Margaret Atwoodista Carlos Santanaan, Amanda Gormanista James Cameroniin. 

Oppiminen on aina kovaa työtä, mutta se voi olla yksi hienoimmista kokemuksistasi, etenkin kun olet aiheesta aidosti kiinnostunut.

Mieti, missä haluaisit lisätä omaa osaamistasi. Mikä sinua kiinnostaa aidosti? Lataa sitten puhelimellesi jokin yllä mainituista ohjelmista – tai vaikka kaikki – ja kokeile. Testaa erilaisia kursseja ja oppimisohjelmia ja katso, mikä innostaa eniten. Kun löydät innostavan kurssin tai ohjelman, tutki, mitä muuta voisit aiheesta oppia. Ota tavaksi käyttää arjen pieniä taukoja oppimiseen. Kurkkaa vaikka pätkä opetusvideota, tee Duolingo-tehtävä tai ratkaise aivopähkinä.

Kun oppiminen tulee saumattomasti osaksi arkipäivääsi, saatat pian huomata suorittaneesi kursseja pienen tutkinnon edestä – ja kerryttäneesi roppakaupalla uutta osaamista ja ymmärrystä.

2 thoughts on “Jatkuva oppiminen on nyt helpompaa kuin koskaan

  1. Duolingo ei oikein opeta puhumaan, kielen ymmärrystä se kyllä kehittää. Duolingo on hyvä tukemaan kielenopiskelua mutta se ei opettajaa korvaa ainakaan vielä.

  2. Myös Helsingin yliopisto lisää (jatkuvasti) jatkuvan oppimisen tarjontaa. Juuri nyt on avattu suosittu avoimen datatieteen kurssi, joka on muutaman vuoden aikana perehdyttänyt satoja eri alojen tohtoriopiskelijoita RStudion, R Markdownin ja GitHubin käyttöön. Avoimen yliopiston kautta on mahdollista osallistua 75e maksulla. Jälki-ilmoittautuminen suoraan minun kauttani viim.ma 31.10.2022. Tervetuloa!

    https://studies.helsinki.fi/courses/cur/hy-opt-cur-2223-6bc9901d-e80d-4ba7-8bce-829e42c15521

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s