Mielikuvan valtava voima

Muutama vuosi sitten kuuntelin juoksulenkillä Lausannessa erästä retoriikan luentoa. Luennoitsija kertoi elokuvasta nimeltä The Life Aquatic with Steve Zissou. Samassa mielikuvitukseni lähti juoksuun, ja näin sieluni silmin elokuvan sukellusveneen ja haikalan, jota veneen miehistö tarkkaili.

Tavallaan olin yhtä aikaa juoksulenkillä ja kuvitteellisessa sukellusveneessä. Pystyin muodostamaan mielikuvia sekä juostessani näkemästäni, että mielikuvituksessani näkemästäni.

Nyt kun kirjoitan tätä tekstiä, mieleni vilistää takaisin Lausanneen Geneva-järven rannalle, ja sieltä retoriikan luennolle Kaliforniaan, ja sieltä Steve Zissoun sukellusveneeseen, ja sieltä ikkunan kautta valtameren syvyyksiin.

Siellä ui hai.

2 thoughts on “Mielikuvan valtava voima

  1. Marja Leena,

    Kiitos kommentistasi! Kirjasi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. On harmillista, että mielikuvituksen tarjoamat huimat voimavarat ovat niin vähällä käytöllä insinöörivetoisessa yhteiskunnassamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s