Erilaiset kengät

Olympiajuoksija Oscar Pistorius kertoi taannoin haastattelussa, mistä hän on löytänyt itsevarmuutta pyrkiäkseen maailman nopeimpien juoksijoiden joukkoon. Pistoriuksen jalat amputoitiin kehitysvamman takia kun hän oli vasta 11 kuukautta vanha. Siitä huolimatta hän innostui jo pojasta pitäen urheilusta.

Pistoriuksen salaisuus on yksinkertainen: häntä ei pidetty kotonaan kehitysvammaisena. Kun isoveli Carl puki kenkiään jalkaan, hän ihmetteli miksi pikkuveli kiinnittää samalla mutkikkaat proteesit. Huippujuoksijan äiti totesi ykskantaan: ”Carl, sinä pistät kengät jalkaan, ja Oscar pistää proteesit jalkaan.” Asiasta ei sen koommin puhuttu. Pikku-Oscar kasvoi ajatellen, että hänellä on vaan vähän erilaiset kengät.

2 thoughts on “Erilaiset kengät

  1. Ai kauhia, en ookaan ennen kuullut et kehitysvamman takia amputoidaan jalat… Ehkä ois pitänyt puhua jalkojen kehityshäiriöstä.

  2. Ihailen kyllä kovasti tuota urheilijaa. Ärsyttää puheet että hänen ei pitäisi päästä ”normaali” urheilijoiden kanssa samoihin kisoihin. Hän on varmasti todella ylpeä itsestään vaikka jääkin yleensä viimeisille sijoille. Onko hänestä siis todella haittaa muille urheilijoille vai vaan heidän egolleen? :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s