Apuja epäonnistumiseen

Huomenna 13.10. vietetään toistamiseen Kansallista epäonnistumisen päivää. Epäonnistuminen on nykyään muodikasta: jos yrität, saatat epäonnistua. Mutta jos jätät yrittämättä, olet varmasti epäonnistunut, koska mitään ei ole tapahtunutkaan.

Jos yrität jotain uutta ja rohkeaa epäonnistumisen päivänä, ja epäonnistut, olet itse asiassa onnistunut. Olet onnistunut epäonnistumisessa. Tosin jos olet onnistunut, oletkin epäonnistunut, koska epäonnistumisen päivänä ei kuulu onnistua. (Tässä kohtaa aivoni sanoivat poks.)

Mutta siis, kävi miten kävi, tässä muutama apu epäonnistumisen päivään.

Power hour: tee jotain, jossa olet lähes varma, että epäonnistut. Anna siis itsellesi mahdollisuus epäonnistua oikein luvan kanssa. Lähetä hakemus huippuyliopistoon. Puhu baarissa näteimmälle tytölle. Riko rajoja. Epäonnistuminen kuuluu asiaan. Lue Power Hour:sta lisää täältä.

Erehdysten hallinta: kun epäonnistut, selätä epäonnistumisesi kääntämällä se uudenlaiseksi ratkaisuksi. Kirjoita ylös, mikä meni pieleen. Kirjoita sitten, mitä teet ensi kerralla paremmin. Tutustu erehdysten hallintaan täällä.

Epäonnistumisen super-combo: käytä ensin Power Hour -menetelmää. Jos homma toimii, olet epäonnistunut epäonnistumisessa, mutta ei kai sille mitään voi. Jos taas menee puihin, niin käytä erehdysten hallintaa niin, että ensi kerralla onnistut siinä, missä olet nyt epäonnistunut.

Ja jos epäonnistut huomenna, niin olet oikeastaan onnistunut, josta tosin seuraa se, että olet epäonnistunut. Tai jotain.

Poks.

One thought on “Apuja epäonnistumiseen

  1. Hieno vinkki tuo Power hour… sehän merkitsee heittäytymistä itseensä. Ja on mielenkiintoista miettiä, mitä oikeastaan haluaisi tehdä, jos vain uskaltaisi. Löysin heti yhden jutun – kiitos!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s