Power Hour: lupa epäonnistua

Seikkailija Patrick Degerman kehitti kuuleman mukaan loistavan onnistujan työkalun. Degermanin piti saada National Geographicin päätoimittaja langan päähän uuden projektin onnistumiseksi. Soitto jännitti julmetusti – päätoimittajahan varmaan vaan löisi luurin korvaan.

Lopulta Degerman turvautui power hour:iin: tunnin ajan hänellä oli lupa tehdä mitä vaan – epäonnistuminen oli sallittua. Degerman tarttui luuriin, sai pampun langan päähän, buukkasi tapaamisen, ja projekti lähti lentoon.

Anna itsellesi lupa epäonnistua tunnin ajan kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. Saat ihmeitä aikaan. Aloita vaikka tänään.

PS. Tänään 13.10. vietetään kansallista epäonnistumisen päivää. Tutustu päivään tarkemmin täällä.

4 thoughts on “Power Hour: lupa epäonnistua

  1. Arvaa vaan mikä on ohjelmistohommassa se suhde yhden työpäivän aikana, että montako kertaa pitää epäonnistua, että lopulta onnistuu. Lopulta jokaisessa asiassa onnistuu vain kerran – sitten kun se on valmis ja toimii. Sitä ennen tarvitaan viikkoja tai kuukausia aikaa – pääasiassa epäonnistumista – ennenkuin onnistumiset sitten kasaavat sen onnistuneen kokonaisuuden. Lähes jokaista korjausta tai uutta ominaisuutta edeltää erilaisten epäonnistumisten virta: kirjoitusvirheitä, ajatusvirheitä, huolimattomuusvirheitä, vääriä olettamuksia, virheellisiä vaatimuksia, vääriä prioriteetteja, liian pitkiä työrupeamia ilman taukoa, huonoja työasentoja, kaatuilevia työkaluja, väärien asioiden tekemistä, … niin monen eri tason virheitä, teknisiä, kommunikaatioon liittyviä – ja niin poispäin.

    Voisin todeta, että 99% työurastani tulen epäonnistumaan. Mutta se on välttämätöntä, että se 1% onnistuu. Virheet ovat signaaleja, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan. Virheet ovat ystäviä.

    Having said that, mun viimeisestä monen viikon projektista asiakas löysi hyväksyntätesteissä yhden kauneusvirheen. Sekään ei siis ihan onnistunut. 😉

  2. Susanna,

    Kiitos loistokommentista. Saisikohan tästä 99%/1% -havainnostasi rakennettua sillan Edisonin tokaisuun perspiraation ja inspiraation suhteesta? 🙂

  3. Päivitysilmoitus: Passion for Business | Kohina

  4. Päivitysilmoitus: Apuja epäonnistumiseen « Ajattelun ammattilainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s