Motivaatio vs. resurssit: Mitä Richard Branson tekisi?

Sisäinen motivaatio ei ole resurssikeskeistä ajattelua, vaan toimintakeskeistä ajattelua. Toisin sanoen, pääasia ei ole, kuinka paljon tililläsi on rahaa tai kuinka paljon esiinnyt julkisuudessa. Mutta resursseillakin on välillisesti merkitystä siinä, että ne mahdollistavat suuremman vaihtoehtoavaruuden flow-kokemusten saavuttamiseksi. Silti, pelkkä rahan tai maineen metsästys ei tuota muuta kuin huonovointisuutta.

Mutta silloin jos löydät kutsumuksellisen työn ja teet sitä, mitä rakastat niin, että siitä on hyötyä tai iloa muille ihmisille, löytyy toimiva ansaintamallikin ennen pitkää. Tällöin tekeminen on päääasia, ei raha. Mutta raha riittää niin, ettei siitä tarvitse huolehtia.

Niin kuin Richard Branson on sanonut, pidä hauskaa, tee hyvää. Raha seuraa kyllä perästä.

PS. Ajattelun ammattilainen on ensi viikon kirjoitusvapaalla. Seuraava blogipostaus ilmestyy 10.12.

3 thoughts on “Motivaatio vs. resurssit: Mitä Richard Branson tekisi?

  1. 30 vuotta muiden palveluksessa ja 1 vuosi mikroyrittäjänä: tuo kirjoitus on niin totta. Kuinkahan moni muutoksesta haikaileva tarvitsisi vain lisää rohkeutta, jotta alkaisi nähdä maailman mahdollisuutena, jatkuvan uhkan sijaan?

  2. Sisäinen motivaatio on tärkeää, mutta se vaatii myös ulkoisia mahdollistajia, siis sitä milla motivaatiotaan koetella! Vankilasta vapautuneen asunnottoman päihdeongelmaisen on vaikea asennoitua sisäiseen motivaatioon. On se tietenkin mahdollista ja riippuu tietenkin monista asioista, esim. geneettisistä ominaisuuksistakin että miten todellisuuteensa reagoi. Nämä realiteetit on otettava huomioon. Keskitysleiriltäkin selvittiin… Valtiolla tekemässäni rikosseuraamustyössäni olen tähän asetelmaan niin usein törmännyt, että en voi olla tätä nyt sanomatta. Se on melkeinpä velvollisuuteni. Jos työssäni alan puhumaan tällaiselle ihmiselle motivoitumisesta ennen kuin otan huomioon hänen realiteettinsa, koen itseni rivoksi kusipääksi.

    t.juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s