Punkki tappaa talossa ja puutarhassa

Kaikista klikkiansoja kylvevistä medioista hämmästyttävästi juuri Yleisradio tiesi taannoin otsikoida näin: ”Erittäin vaarallinen aivokuume leviää Suomessa – hoitoa ei ole”. Luulin aluksi otsikon perusteella, että juttu olisi Iltalehdestä, mutta ei, tässä meidän verovaroillamme tuotetaan laatu-uutisia.

Ihan kiva, että Yle toimii jonkun sattumanvaraisen rokotteen myyntiedustajana pelottelemalla peräti 20 ihmistä tartuttaneella ötökällä.

Verrokiksi, jos uutisen mainitsemia “joitakin kuolonuhreja” on vaikkapa neljä, puutiaisen teilaamaksi tulemista neljä kertaa todennäköisempää on kuolla pyöräillessä, kahdeksan kertaa todennäköisempää heittää veivi dokaamalla ja peräti kolme tuhatta kertaa todennäköisempää on moikata viikatemiestä ranskalaisia popsimalla. Katso vaikka täältä.

Fillarit ja viina, roskaruoasta puhumattakaan, ovat siis monin verroin erittäin vaarallista aivokuumetta vaarallisempia.

Jep, ymmärrän kyllä, että pelko myy – mutta mitä Yle tässä oikein myy?

Ja saisikohan jostain McDonalds-rokotteita?

7 thoughts on “Punkki tappaa talossa ja puutarhassa

 1. Hyvä juttu! Kysehän on korruptoivan lääketeollisuuden viestinnästä. Jatkunut ainakin 1920-30 luvulta lähtien… Meidät jotka yritämme kertoa mistä oikeasti kyse, luokitellaan naurettavaksi salaliittoteoreetikoiksi… Prof. Peter C. Götzshe on kirjoittanut aiheesta kirjan Tappavat lääkkeet ja hänen uusin vastaava teoksensa psykiatriasta ilmestyy tässä kuussa…

 2. Olen aivan samaa mieltä blogistin ja Mäkelän kanssa, mutta lisäisin että törkeäksi asian tekee se, että YLE toimii lääketeollisuuden mainostajana meidän kustannuksellamme!

 3. Punkkirokotteessa liikkuu hyvät massit. Eiköhän sieltä muutama miljoona euroa ole siirtynyt YLE:lle kun ovat moisen artikkelin kirjoittaneet. Huvittavia nämä muka_piilomainokset.

 4. Muistetaan nyt kuitenkin, että tuon aivokuumeen aiheuttaa puutiaisen levittämä flavivirus, ei puutiainen itse. Enkefaliitiksi edennyt tauti vaatii kyllä sairaalahoitoa, mutta hoito on lähinnä lievittävää tai tukevaa. Harvoihin virustauteihin on samanlaista spesifistä hoitoa kuin bakteeri-infektioihin.

 5. IKäviä oireita kyllä aiheuttaa, vaikka jäisi henkiinkin. En niitä kokeneena paljon perustaisi kuolemien todennäköisyyksistä. Paha pahan tappaa – aivoverenvuoto syrjäytti ko. oireet. Virus ilmeisesti päätteli, että romu ei enää kauan ole hyödyllinen pesäpaikka ja vetäytyi!
  Jos vielä alan enemmän liikkua luonnossa vähissä vaatteissa niin otan kyllä rokotteen. Ei kai tuo mikään älyttömän kallis ole? Rahan liikkuminen kuitenkin aina parempi kuin nyhjääminen sen pelossa, että joku voi hyötyä.

 6. Paljon enemmän yhteiskunnalle tulee kuluja kroonisesta borrelioosista, jota ei koululääketieteen keinoin osata lainkaan hoitaa, ei edes diagnosoida. Antiobiootit eivät siihen auta ja sairastuneet hoitavat sitä omalla kustannuksellaan – tai eivät hoida, jos ei siihen ole varaa.

 7. Itävallasta saatujen kokemusten mukaan kolmen rokotuksen ohjelma torjuu oivallisesti puutiaisaivokuumevirusta (TBEV, tick-borne encephalitis virus):
  http://yle.fi/uutiset/laaja_rokotuskampanja_puri_punkkeihin__nain_itavalta_ratkaisi_puutiaisongelmansa/9006189
  http://www.rokotepalvelu.fi/fi/rokotevalikoima/puutiaisaivokuume
  Suomessa yhteiskunta ei tietääkseni maksa rokotusta kaikille kansalaisille, joten päätin maksaa rokoteohjelman tuotteet itse, jotta saan rokotteen antaman suojan. Edullinen ’vakuutus’ jolla turvaan tältä osin huolettoman kaksipyöräisellä saaristokierroksen ja telttailun matkalla, marjaretken ja mökkeilyn Savossa sekä vaelluksen Alpeilla.
  Kiitos ihmisille, jotka ovat rokotteen kehittäneet ja yhtiöille, jotka tuovat sen antaman turvan näin helposti meidän hyödyksemme. Kiitos Ylelle tiedotuksesta aiheesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s