Puunhakkuussa

Pasi oli lomailemassa kesämökillään. Ryhtyessään makkaranpaistoon hän huomasi, että polttopuut olivat päässeet loppumaan. Ei huolta, tuumasi Pasi ja haki kuistilta kirveen. Ennen metsään säntäämistä Pasi suunnitteli kuitenkin huolellisesti puunkaatourakan.

Hän mietti tarkkaan, missä järjestyksessä puut kannattaisi kaataa, ja missä kulmassa kirves heiluisi tehokkaimmin. Hän laskeskeli, kuinka monta puuta kannattaisi kaataa tunnin aikana, jottei väsymys pääsisi yllättämään, ja kuinka monta eväsleipää urakan aikana tarvittaisiin. Kunnon strategian suunniteltuaan Pasi suuntasi metsään.

Siinä parisen tuntia puita tehokkaasti hakattuaan Pasi säpsähti merkillistä mekkalaa. Naapurimökin Pena rymysi metsäryteikössä kohti Pasia. Raivoissaan Pena käski Pasin lopettaa saman tien moisen vandalismin. Kävi ilmi, että Pasin kaatamat puut kasvoivat Penan tontilla. Pena oli suunnitellut ripustavansa linnunpönttöjä kaadettujen koivujen oksille.

Ei riitä, että kaadat puita tehokkaasti. Ne täytyy myös kaataa oikeassa metsässä.

3 thoughts on “Puunhakkuussa

  1. ”Hän mietti tarkkaan, missä järjestyksessä puut kannattaisi kaataa, ja missä kulmassa kirves heiluisi tehokkaimmin.”

    Oliko Pasi insinööri? 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s