Pelko auttaa keskittymään

Viime sunnuntaina parhaan naispääosan Oscarin voittanut Meryl Streep kertoi maanantain Metro-lehden haastattelussa, että häntä vaivaa yhä epävarmuus aina uuteen rooliin tarttuessaan.

Tämä ei kuitenkaan Oscar-voittajaa haittaa. Vaikka jokainen uusi rooli pelottaa, Streep on kääntänyt pelon voimavaraksi. Tähtinäyttelijälle, kuten hänen lukemattomille kollegoilleen, pelko ei ole jotain, josta täytyy kääntyä pois. Pelko on näyttelijälle tärkeä energian lähde, joka auttaa pysymään raikkaana ja välttämään rutiineja.

3 thoughts on “Pelko auttaa keskittymään

  1. Pelko ei enää ole ainakaan minun keskittymiseni lähde, vaan rakkaus (luottamus). Epävarmuus luo jännitteitä, joista saa kehoon kemiallisia huuruja – adrenaliinia, endorfiinia… Sen takia jatkuu ramppikuume esiintymisestä toiseen. Egotrippejä, rakas ihana ja taitava kirjoittaja-ajattelija Lauri.

  2. Samahan se on ohjelmistosuunnittelussa: ei sitä koskaan etukäteen ymmärrä sitä mitä on tekemässä eikä voi olla mitenkään varma, että osaa asian ratkaista: ei kertakaikkiaan ole tarpeeksi tietoa, että voisi tietää, että osaa.

    Mulla kesti jotain 13 vuotta tottua tähän asiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s