Menetetty miljardi

Finanssikriisissä monelle miljonäärille kävi köpelösti. Miljoonia pörssiromahduksessa menettäneet pankkiirit valittivat kilpaa kovaa kohtaloaan äänekkäästi. Saksan rikkaimpiin kuulunut miljardööri Adolf Merckle heittäytyi jopa junan alle, kun ei kyennyt kestämään menetystään – vaikka tilillä oli vielä miljardi poikineen.

Myös Richard Bransonille kävi finanssikriisissä hullusti. Hänen miljardiomaisuutensa puolittui osakekurssien romahdettua. Eräässä haastattelussa Bransonilta kysyttiin, miltä tuntui menettä miljardeja. ”Eipä tuo haittaa”, brittieksentrikko vastasi kepeästi. ”Eiköhän minulla ole ihan riittävästi.”

Jos raha on pääasia, on jokainen menetetty euro katastrofi. Jos raha on vain väline, ei rahakasan koolla ole väliä, kunhan se riittää.

3 thoughts on “Menetetty miljardi

  1. ”Superfluous wealth can buy superfluities only. Money is not required to buy one necessary of the soul.”
    H.D. Thoreau

  2. Mutta, mitä enemmän sinulla on rahaa niin sitä suurempi työkalu sinulla on hyvän tekemiseen? Ehkä Branson voisi harmitella rahan menetystä tämän vuoksi, mutta koska harmittelu ei kannata muutenkaan niin ei sitä siksi tee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s