Maailman paras muutto

Muutimme kolmisen viikkoa sitten Espooseen. Sanotaan, että muuttaminen on ihmiselämän kolmanneksi stressaavin tapahtuma. Tämä ei ole mikään ihme: sen lisäksi, että muuttaessa koko elinympäristö muuttuu aivan toisenlaiseksi, liittyy muuttoon myös aivan valtava määrä pientä sälää.

Pikkusälän suitsemiseen on olemassa kuitenkin erittäin tehokas menetelmä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen muuttanut sen jälkeen, kun aloin vuonna 2008 käyttää ajattelunhallinnan menetelmiä. Olen briiffannut muutamaan kertaan muuttourakan kanssa painiville ajattelunhallinnan perusteet, ja tulokset ovat olleet huimia. Nyt pääsin kuitenkin ensimmäistä kertaa kokeilemaan itse, miten homma toimii, kun muuttoon liittyvät sadat tehtäväatomit suitsetaan käytännönläheisiin toimintalistoihin.

Noin puolitoista kuukautta ennen muuttopäivää listasimme vaimoni kanssa joka ikisen askareen, joka muuttoon liittyy. Listalle tuli runsaat sata erilaista kohtaa. Sitten purimme ne vielä pienemmiksi listoiksi niin, että joka ikinen kohta listalla tarkoitti jotain käytännön toimintaa. Esimerkiksi ”pakkaa kirjahyllyn lelulaatikon sisältö muuttolaatikkoon”. Sitten tilasimme parikymmentä muuttolaatikkoa ennakkoon.

Tulos oli kuin Disneyn Noidan oppipoika -animaatiosta: laatikot täyttyivät arjen hulinassa kuin itsestään. Sen sijaan, että muutto olisi tuottanut kuukauden kestävän kaaoksen keskelle muutenkin korkealentoista ja kiireistä elämää, laatikot alkoivat täyttyä systemaattisesti yksi toisensa jälkeen. Kaaoksen sijaan joka ikinen pieninkin listalle kirjattu askare tuotti aivoihin pienen dopamiinipiikin, ja muuton toimet muuttuivat ahdistusta aiheuttavasta sekasorrosta pieniä onnistumisentunteita aiheuttaviksi päivän piristyksiksi. Oikeasti: on aika siisti tunne, kun kolme viikkoa ennen muuttopäivää huomaat, että olet kuin varkain pakannut jo puolet kämpästä valmiiksi.

Muuttopäiväksi tilasimme vielä muuttoapua Victor Ek -nimiseltä firmalta. En muista, milloin olisin saanut parempaa palvelua. Ensinnäkin, paikan päälle tulleet kolme muuttomiestä olivat rautaisia ammattilaisia. Heidän työnsä seuraaminen oli melkein kuin olisi tarkastellut pitkälle hioutunutta tanssiesitystä: muuttoautto täyttyi sentin tarkkuudella, kun ammattimiehet osasivat hoitaa hommat. Lisäksi muuttomiesten kanssa oli mahtavaa rupatella kantamisen lomassa kaikesta maan ja taivaan väliltä, musiikinteoriasta muuttomiehen arkeen. Jos tarvitset muuttoapua, voin suositella Victor Ek:in palveluita täysin rinnoin.

Lopputuloksena koko muutto hoitui runsaan kuukauden jänteellä listoja pikku hiljaa purkaen. Aikaisemmat muutot ovat olleet minulle kauhunsekaisella jännityksellä odotettuja stressipiikkejä. Tällä kertaa muutosta tuli ennen kaikkea antoisa ja arkea piristävä kokemus. Siitä, miten stressitön muutto hoituu käytännössä, kerron tarkemmin keskiviikon kirjoituksessa.

4 thoughts on “Maailman paras muutto

 1. Päivitysilmoitus: Kulutusjuhla » Victor Ek ansaitsee kiitokset muuttopalvelustaan

 2. Kiitokset erittäin valaisevasta tekstistä.
  Minulla oli sellainen käsitys, että Victor Ek olisi kallis, mutta ilmeisesti rahan arvoinen?

 3. Kiitos loistavista vinkeistä! Onnistuin lukemaan tämän juuri oikeaan aikaan, kun asunto löytyi. Tein täysinventaarion tavaroihini pakkaamisen ohella ja paljon rompetta lähti kierrätykseen, ja samalla muuttolaatikot täyttyivät mukaan lähtevästä tavarasta, yksi kerrallaan. Oli oikeasti hieno tunne tajuta, miten paljon on saanut aikaan – kerrankin ajoissa!

  Mutta yksi asia olisi vielä pitänyt ottaa huomioon: loppusiivous. Hyllyjen pesemisen olisi hyvin voinut yhdistää pakkaamiseen ja uuninkin olisi voinut kuurata jo pari viikkoa sitten, jolloin nämä viimeiset illat vanhassa kämpässä olisivat olleet rennompia.

 4. Sattumalta osuin tanne kun Googlailin Viktor Ekia.
  Taysin painvastaisia kokemuksia kyseisesta firmasta. Paluumuutossa Suomeen tuotiin tavarat 40 jalan kontissa, jonka purkuun oli Viktor Ekin mukaan tulossa tiimi hoitamaan ’Avaimet kateen’ purku.
  Kontti saapui, muutomiehet ei. Sitten hatapaisaan soiteltiin tuttavat ja sukulaiset kantamaan kamat muuttoautosta sisalle ja purkamaan pois paketeista.
  Mitaan kontaktia tai hyvitysta ei Viktor Ekin puolelta kuulunut.
  Lisapisteita Jyvaskylan tullille Viktor Ekin muuttovastaavan kyykytyksesta puhelimessa ammattitaidottomasti hoidetusta tullauksesta.

  Seuraavan ulkomaillemuuton annoimme Grundellille, jossa Suomen paassa asiat sujuivat mutkattomasti. VE ei ollut sattuneesta syysta mukana kilpailutuksessa lainkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s