Tee jotain, mitä ei ole koskaan tehty aikaisemmin

Joel istuskeli portlandilaisessa kahvilassa. Yhtäkkiä paikalle ilmestyi vanha, noin 80-vuotias herrasmies. Mies silmäili, kun Joel työskenteli Macbookillaan.

”Pidätkö Maceista?” kysyi herrasmies sitten.
”Joo.”
”Minusta iPadit ovat ihan kauheita. Niillä ei voi tehdä sellaisia asioita, joita ei ole koskaan tehty aikaisemmin.”
”Vai niin”, sanoi Joel. ”No mitäs sinä olet tehnyt, jota ei ole tehty aikaisemmin?”
”Minä keksin tietokoneen”, sanoi vanha mies.

Tässä vaiheessa Joel oli varma siitä, että vanhusparka oli tärähtänyt. Kun mies esittäytyi Russell Kirschiksi, Joel googlasi nopeasti, mistä on kysymys. Löytyi tämä Wikipedia-sivu.

”Saat aikaiseksi sen, mitä päätät ryhtyä tekemään”, totesi Kirsch. ”Tee sellaisia asioita, joita ei ole koskaan tehty aikaisemmin.”

7 thoughts on “Tee jotain, mitä ei ole koskaan tehty aikaisemmin

 1. Jokaisella työvälineellä on alkuperäinen käyttötarkoituksensa (vasara, paperi, kamera, iPad jne), mutta ihmisen luovuus on loppujen lopuksi se mahdollistava / rajoittava tekijä, jonka kautta työväline saa uusia ulottuvuuksia – mahdollistaen täysin uusia käyttötarkoituksia ja käytännön ratkaisuja.

  En oikein ymmärrä tarinan opetusta.

  • niinpä…”Kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämäättä?” Tommy Tabermanin sanoin. *Kiitos!

 2. No, tällaselle toppatakimiehelle ainutkertasen keksimisessä on vähän töitä, mutta ymmärrän yskän hyvin, sitä kautta että tekee jotain, mitä ei minulta ikipäivänä osaisi odottaa. Useammin täytyisi todella järkyttää!

 3. Kiitos oivasta lähestymisestä luovuuteen!

  tänään vessassa lukiessani britifutiksesta kirjoitettua juttua mietiskelin, että voisi pelata manager futis peliä. En vaan saanut päähäni että miten voisin sitä pelata, no hetken aikaan ihmetellessä tajusin minulla olevan tietokone, jolla sitä voisi kokeilla. En käytä tietokonetta pelaamiseen.

  Ihmisen luovuus on rajaton. Meidän instituutionallinen kasvatus ja byroktratinen maailma vain monesti tuhoaa luovuuden ja tuo tilalle kyynisyyttä; uskoa ei mihinkään. Pelasin Scrabble lautapeliä sukulaislapseni kanssa ja hän vei pelin aivan uusiin ulottuvuukksiin. Uusia sanoja syntyi tuosta vain ja niille hän selitti merkityksen tuosta noin vain. Itse ajattelin vain pelata peliä sääntöjen mukaan, jotka joku on keksinyt. Nykyään pelaan scrabbel peliä paljon avoimin sanoin.

 4. Päivitysilmoitus: Innovaatioita ja rajojen ylittämistä | Sekalaista höpinää

 5. Päivitysilmoitus: Pelaa Scrabblea omin sanoin « Ajattelun ammattilainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s