Suomalaisen sisun uusi aalto

Nuori supersankari Pekka Hyysalo pisti sosiaalisen median sekaisin torstain Sarasvuo-ohjelmassa.

Kun ihminen elää vahvuuksiensa kautta, heikkoudet eivät katoa minnekään. Ne vain menettävät merkityksensä. Aivan liian moni meistä kuitenkin vain tuijottaa heikkouksiaan.

Martin Seligmanin kuuluissa luonteenvahvuustutkimuksissa kävi ilmi, että ihmiset, jotka tunnistavat vahvuutensa ja elävät niiden kautta myös voivat merkittävästi paremmin.

Meissä jokaisessa on heikkouksia. Niitä korjaamalla ei tule koskaan valmista. Mutta tunnistamalla, missä olemme vahvoja, voimme elää täyttä elämää, olivat heikkoudet minkälaisia vain.

Toistan: meistä jokaisella on heikkouksia. Yhdellä se näkyy huterana kävelynä. Toisella levenneenä vatsanseutuna. Kolmannella epävarmuutena nukkumaan mennessä. Kukaan ei ole täydellinen.

Mitä uskomattomimmat vastoinkäymiset voivat kääntyä vahvuuksiksi. Joskus tämä vaatii sisua. Tästä Hyysalo on erinomainen esimerkki.

Tästä syystä onkin ollut päätöntä nähdä, miten näinkin inspiroiva ja kannustava esimerkki voi ruokkia kyynistä ajatusmaailmaa.

Amu Urhonen syytti Sarasvuota ja Wirtasta ylistämällä alistamisesta. Aika hämmentävä ajatus.

Nähdäkseni Sarasvuo ja legendaarista tilannetajua osoittanut Toni Wirtanen nimenomaan kohtasivat Hyysalon vertaisenaan.

Niin kuin pitääkin. Jokaisen ihmisarvo kun on vakio, sama se miltä näyttää tai miten kroppa toimii.

Ja kai sen nyt kuuluukin olla inspiroivaa, kun joku pystyy nostamaan vahvuutensa esiin jopa tällaisen vastoikäymisen jälkeen. Hyysalo kun joutui onnettomuutensa jälkeen viettämään pitkän aikaa liikuntakyvyttömänä. Ja on siitä ponnistanut takaisin pystyyn. Seuraavaksi juoksee maratonin.

Emilia Lahti määrittelee sisun kykynä kääntää massiivinen vastoinkäyminen uudeksi mahdollisuudeksi. En ensi hätään keksi Talvisodan sankareiden jälkeen parempaa esimerkkiä sisusta kuin Hyysalon.

Ei Hyysalon haastattelu mitään cripspiraatiota edusta. Vaan puhdasta inspiraatiota.

Sisullaan kirkas esimerkki meistä jokaiselle.

7 thoughts on “Suomalaisen sisun uusi aalto

 1. Anu Urhonen osoitti reakoinnillaan suurta ymmärtämättömyyttä näissä asioissa. Hänellä on näköjään luurankoja komerossa, joita on helppo mennä piiloon syyttämällä muita. Tällainen reakointi osoitti kateutta niitä kohtaan, jotka osasivat nähdä hienouden selvyitymisessä lähes mahdottomooden edessä.
  Terveisin Arto

  • Näinpä juuri. En ymmärrä miten mikään mitä ohjelmassa nähtiin/kuultiin voisi olla sitä, mitä Urhonen kritisoi, mutta ”se koira älähtää johon kalikka kalahtaa” etc. Erittäin koskettava/kannustava/rohkaiseva ja toivoa herättävä nuori mies ! Kunnioitan ja arvostan suuresti sekä toivon hänelle kaikkea hyvää ja erittäin paljon jaksamista !

 2. Se, että Hyysalo on onnistunut parantamaan elämänsä laatua, on merkityksellistä ja kertomisen arvoista. Kaikki muu on tuuleen huutamista ja kateellisten pikkusieluista panettelua.

 3. Pekka Hyysalo tahtomattaankin haastaa meistä jokaisen. Sen millä tavoin siihen haasteeseen vastaamme, kertoo vain meistä itsestämme. Ei Pekasta, eikä myöskään Jarista tai Tonista.

 4. Päivitysilmoitus: Tietoinen läsnäolo – OSA VIII | Lifedream & Siltapelto

 5. Pekka Hyysalo oli osatekijänä siinä että olen alkanut syömään terveellisesti ja laihduttamaan ja liikkumaan paljon. Parikyt kiloa täytyy vaan laihduttaa. Laihdutus on helppoa sillä herkut eivät enää kiinnosta ja terveys on päätös joka koskee loppuelämääni. Siksi se on helppoa. 2 kiloa mennyt kahdessa viikossa, mikä on normaali tahti. Nautin joka hetkestä.

  Tämä on silti pientä hänen tekoon verrattuna. Pekan asenne on tavallaan vastareaktio kaikelle vihalle ja kyynisyydelle. Ihmiset kommentoivat jonkun pinnallisen Enbuske ja Linnanahde Crew’n.viihdehaastatteluita sosiaalisessa mediassa ja tämä jätkä nousee aivohalvauksesta juoksemaan maratonia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s