Keskitytkö ongelmaan vai ratkaisuun?

Pasilla oli ongelma. Silloin tällöin Pasin kulkiessa metsäreittiä pitkin töihin, hänen käsivarsiinsa ilmestyi kutiavaa ihottumaa. Lopulta hän suoriutui lääkäriin tutkittavaksi. Lääkäri otti näytteen ihottumasta, tutki sen ja määräsi sitten kortisonipohjaista salvaa. Pian ihottuma helpotti.

Muutamia kuukausia myöhemmin ihottuma kuitenkin uusiutui. Nyt kortisonisalva ei enää purrut, ja lääkäri olikin hetken ihmeissään. Kuinka ollakaan, lääkeyhtiön tilaisuudessa oli kuitenkin hiljan esitelty uusi ihmelinimentti. Lääkäri määräsi linimenttiä, ja pikku hiljaa ihottuma asettui jälleen.

Meni pari kuukautta, mutta nyt ihottuma uusi taas. Lääkäri oli kerta kaikkiaan ihmeissään. Salvat, linimentit ja puuterit eivät enää tepsineet. Lopulta lääkäri määräsi kutinaa lievittävää voidetta ja kehotti välttämään keinokuituisia vaatteita.

Kutina pysyi kyllä kurissa, mutta Pasia harmitti vietävästi käsivarsien jatkuva punotus. Kului puoli vuotta, ja kädet vain punersivat entisestään. Pitkään asiaa mietittyään Pasi päätti suoriutua taas lääkäriin. Tässä välissä terveyskeskuslääkäri oli vaihtunut. Uusi lääkäri kuunteli Pasin kertomusta viisi minuuttia. Hetken mietittyään hän sanoi: ”Kuule Pasi, älä mene töihin metsän kautta.”

Sen koommin ihottuma ei enää vaivannut.

3 thoughts on “Keskitytkö ongelmaan vai ratkaisuun?

  1. Asianvierestä pointin ohi:

    Henkilökohtaisesti minulla on melkoinen vitutus vastaavasta tilanteesta. Joskin ongelma kesti vuosia ja uusi pari kolme kertaa vuodessa suunnilleen kuukaudeksi, jolloin olin aika pahasti poissa pelistä. Lopulta tk:ssa oli harjoittelija, joka antoi heti lähetteen leikkaukseen. Leikkaava lääkäri ihmetteli että miksei kummassa ole leikattu ajat sitten. Ongelma oli flunssan jälkitautina tullut jokin, joka paisutti kurkun aina pahoin tukkoon (täynnä mätää). Se tulee yhä muutaman kerran vuodessa kitarisaleikkauksesta huolimatta, ei enää vain läheskään niin pahana. Ja pahinta on se, että tk:lääkärit eivät noteeranneet mitään vaikka miten kertoi, ettei se pikatesti ole ennemminkään mitään näyttänyt ja antibioottikaan mitään auttanut (ja tämä ihan asialliseen sävyyn).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s