Näin rakennat aamulehden, jossa on vain loistavia juttuja

Aamu alkaa mukavasti Hesarin tai muun aamulehden parissa. Ongelmana on kuitenkin, että harva se aamu lehti tööttää kahvit väärään kurkkuun toinen toistaan synkemmillä uutisilla milloin mistäkin maailman kolkasta. Lisäksi iso osa lehden sisältämistä uutisista on yksinkertaisesti tylsiä.

Tässä yksinkertainen tapa rakentaa digitaalinen aamulehti, joka sisältää ainoastaan innostavia ja piristäviä juttuja. Näin päivä käynnistyy heti alkumetreiltä innostavasti, mutta pysyt silti hyvin uutispulssissa mukana.

Rakenna aluksi itsellesi kollektiivinen alitajunta käyttämällä Twitter-palvelua. Ohjeet löydät täältä. Jos sinulla on jo Twitter-tili, rakenna kollektiivinen alitajunta käyttämällä Twitterin listatoimintoa. Valitse listalle noin viisikymmentä sellaista twiittaajaa, jotka tuottavat mielestäsi jatkuvasti innostavaa sisältöä. Anna listan nimeksi vaikkapa ”laajennettu mieli”.

Kun olet rakentanut Twitteriin laajennetun mielesi, rekisteröidy Paper.li -palvelun käyttäjäksi. Rakenna sitten Paper.li -lehtesi joko Twitter-tilistäsi tai laajennettu mieli -listastasi. Palvelu rakentaa kollektiiviselle alitajunnallesi sanomalehden tapaisen käyttöliittymän. Näin saat joka aamu luettavaksi innostavia uutisia, jotka liittyvät juuri sinun mielenkiinnon kohteisiisi.

Oman laajennetun mieleni pohjalta rakennetun Paper.li -lehden löydät täältä.

PS. Jos haluat ottaa laajennetusta mielestäsi kaiken irti, tutustu Filosofian Akatemian Laajennettu mieli -oppaaseen. Voit ladata oppaan maksutta täältä.

3 thoughts on “Näin rakennat aamulehden, jossa on vain loistavia juttuja

 1. Erittäin hyvin toimivan näköinen paketti. Minulle tuottaa ainoastaan vaikeuksia löytää Twitteristä niitä twiittaajia, jotka minua kiinnostaisi tai inspiroisi.

  Olen kanssasi samaa mieltä tuosta sanomalehtien ankeudesta, pääosa jutuista on sellaisia jotka ei minua kiinnosta eikä pitäisikään kiinnostaa.

  Blogisi on mahtava. Kiitos siitä.

 2. Olen hylännyt paperilehdet kokonaan. Kaikki minulle kuuluva informaatio tulee suoraan rss-lukijaani, joka korvaa perinteiset aamulehdet.

  Tässä vielä vaihtoehtoinen toteutustapa omaksi aamulehdeksi:

  -Etsi&löydä blogeja jotka kiinnostavat ja inspiroivat sinua
  -Lisää blogit rss-lukijaan, kuten Google Readeriin
  -Aseta Google Readeri selaimesi kotisivuksi
  -Aamulla kun ensimmäisenä avaat koneen on lukijassasi sinua kiinnostavaa sisältöä, jonka sinne itse olet halunnut.

 3. Itse käytän myös RSS syötteenlukijaa, sitä tosiaan voisi kehittää tuohon luokittelusuuntaan, jotta saisi ’lehdenoloisuutta’ mukaan.
  Nyt käytän googlen syötteenlukijaa, täytyypä tutustua tuohon luokitteluominaisuuteen tarkemmin. igoogle on mielestäni ihan ehdoton ja firefoxin addthis laajennus helpottaa jakamista niiin paljon että twitterissä ja facebookissa hukutaan jakamuksiini..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s